veréb blogja

veréb blogja

Index - és tényleg nincs ingyenebéd

2020. augusztus 01. - Passermontana

Elcsiripelem az enpluszegyedik szösszenetet is Index témában. A verebes verziót. Én, mint középkorú szürke tojóveréb, rettenetesen unom a témát. Mondhatni belefásultam. A hőbörgésbe, siránkozásba, hamunak fejreszórásába, köntösök megszaggatásába, fogaknak csikorgatásába. A trollok piszkálódásába, ilyen és olyan oldali hívek ilyen és olyan egyoldalú értelmezésébe.

Mikor tanuljuk meg már, hogy nincs ingyenebéd????? Vagy ha van, akkor az gyanús. Fölöttébb gyanús. Mert akkor annak az a lényege, hogy az ajándék ló lesz, aminek köztudottan nem tanácsos a fogsorát analizálni. Ha elfogadjuk, akkor hamm, bekapjuk. Ha gulyásleves, ha tökfőzelék, ha spenót, ha grenadírmars. Mindegy. Megesszük, osztjóvan. Ha nem ízlik, akkor meg kénytelenek vagyunk zsebbe nyúlni. Mondjuk, ha meggylevest szeretnénk, meg petrezselymes újkrumplit.

Lehet picsogni, hogy diktatúra, meg illiberó, meg orbánegyakármi, de nézzünk szét, járjunk figyelmesen, nyitott szemmel és füllel, és mindjárt rájövünk, hogy ma Magyarországon médiatartalom tekintetében igenis megvan a választás lehetősége. Az igaz, hogy belekerül havi pár euróba az internet előfizetés árán felül. Igen, hozzá kell szokni, hogy a függetlenséget, a szakmaiságot, az értéket meg kell fizetni. Mert az választja a zenét, aki a zenészt fizeti. Ha a kormány fizeti (igen, akár sajnos a mi adóforintjainkból is, de ez egy külön téma), akkor csak a kormányon, annak szándékain, önmérsékletén múlik, hogy milyen zene szól majd. Lehet mulatós, meg Mozart, meg Pink Floyd is. De akkor ők ülnek a dj pultnál, illetve ők rendelik a muzsikát.

Ha akarunk továbbra is olvasni az Index egykori újságíróitól, akkor hajrá, csináljanak lapot, aki akar, fizessen rá elő. Sírdogálás helyett. Vannak újságírók, akik erre már rég rájöttek. Lehet őket utánozni. Ebben az esetben csakisaz öntudatos, világra nyitott, színvonalas tájékoztatást igénylő és azt megfizetni hajlandó polgárok fogják megszabni, szabályozni, hogy milyen tartalmakat állítsanak elő. Ha nem tetszik, nem fizetünk érte. Ha tetszik, akkor meg igen. Ez ennyire egyszerű. 

 

Passer domesticus

(Fotó forrása: Animal Diversity Web)

A bejegyzés trackback címe:

https://verebblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr8516098652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása